Educație financiară pentru copii: 6 cărți esențiale pentru a învăța împreună cu puii tăi

Cărțile constituie o bază solidă și o resursă prețioasă pentru educația părinților și copiilor, mai ales când se referă la instruirea financiară. Pentru a transmite înțelepciune financiară copiilor, putem folosi jocuri, cărți, experiențe cotidiene și, cel mai important, exemplul personal. Ca părinte și educator financiar, am căutat cărți de educație financiară pentru copii care să ne ajute în această misiune.

Găsești mai jos o listă cu 6 cărți de educație financiară pentru copii, care pot aduce beneficii atât ție, cât și copiilor tăi. Din perspectiva mea de părinte, aceste cărți sunt utile și pentru adulți, așadar, poți învăța împreună cu copilul tău.

Seria „Învață cu Moneybunny” de Cinders McLeod

Această serie de 3 cărți îi învață pe copii noțiuni elementare despre bani, precum câștigarea, economisirea și cheltuirea responsabilă a banilor. Seria este potrivită pentru copii de la 3 ani în sus și folosește personaje de iepurași care folosesc morcovi în loc de bani.

„Nu ești ceea ce ai!” de Wayne W. Dyer, Kristina Tracy

Această carte prezintă 10 lecții fundamentale despre bani și prosperitate pentru copii și adulți, ajutând la formarea unui mindset financiar sănătos și la conștientizarea faptului că valoarea noastră nu se află în lucrurile pe care le deținem.

„Mărunțilă și Bancnoțilă” de Roxana Bucur

Această carte învață copiii de la 4 ani în sus despre planificarea financiară, prezentând povestea a doi frați regali cu abordări diferite asupra banilor. Cartea îi ajută pe copii să învețe comportamente financiare care să le permită să își atingă obiectivele pe termen lung.

„Școala Banilor Bine Crescuți” de Cristina Andone Seria

„Școala Banilor Bine Crescuți” le oferă copiilor primii pași în lumea finanțelor, învățându-i să administreze banii cu ajutorul unui buget personal și cum să devină antreprenori. Poveștile amuzante și personajele fascinante atrag copiii.

Recomand acestă listă de cărți de educație financiară pentru copii, sperând că te va inspira să găsești ceea ce se potrivește cel mai bine copilului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *