Wello: Tabără gratuită de nutriție pentru copii

Wello reprezintă o platformă de sănătate de tip startup pentru familiile cu copii supraponderali, având la bază un sistem de inteligență artificială, fiind prima tabără gratuită din România pentru copiii cu probleme de greutate, oferindu-le sfaturi cu privire la alimentația și regimul pe care trebuie să îl urmeze pentru a scăpa de greutatea în plus.

Tabăra Wello Camp powered by Kaufland se va organiza în localitatea Vârtop, județul Bihor, în perioada 18 august – 1 septembrie 2019

Principalul obiectiv al taberei este să îi familiarizeze pe copiii cu un regim alimentar cât mai sănătos, oferind o serie de noțiuni de nutriție, mișcare și consiliere. ”Problemele de greutate ale copiilor au la bază factori multipli care derivă din cauze genetice, metabolice, lipsa efortului fizic și alimentația necorespunzătoare, dar și din comunitatea în care aceștia cresc. La Wello Camp ne propunem să îi ajutăm pe copii identificând și rezolvând cât mai multe dintre cauzele problemelor de greutate cu care se confruntă. Și pentru că, de regulă, copiii nu decid singuri în privința alimentației și a activității fizice și nici nu pot fi responsabilizați fără ajutorul comunității, tabăra, ca și platforma Wello, îi va implica în mod direct pe părinți, care vor participa și ei la anumite activități, astfel încât să reușească să mențină stilul de viață sănătos și acasă” a declarat Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

România are la momentul de față cea mai mare rată de obezitate în rândul tinerilor, 1 din 3 copii cu vârste între 6 și 18 ani din Europa fiind obezi. Potrivit studiilor până în anul 2025 peste 70 de milioane de copii din Europa vor suferi din cauza problemelor de obezitate, estimări făcute de World Health Organisation.

Prima ediție a taberei Wello va găzdui 60 de copii cu probleme de greutate, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, alături de părinții lor. Cei ce doresc să se înscrie pot accesa pagina oficială Wello până pe data de 31 iulie 2019, la secțiunea înscrieri unde vor trebui să completeze un formular, urmând ca cei admiși să fie anunțați până pe 1 august.

În cadrul taberei cei tineri vor avea parte de o grămadă de activități, plimbări în natură, jocuri outdoor (muddy day, waterslide, adventure day, etc.), focuri de bară, sporturi (yoga, echitație, hicking, fotbal, baschet, escaladă, înot) , dar și o serie de programe de nutriție și dezvoltare personală adaptate vârstei. În tot acest timp, părinții dar și copiii vor avea acces la platforma Wello, de unde își vor putea monitoriza progresul în menținerea unui stil de viață cât mai sănătos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *