10 cărți interesante pentru copii de peste 4 ani

Alegerea cărților în rândul celor tineri trebuie să reprezinte un factor foarte important pentru fiecare părinte, cei tineri au nevoie de cărți care să îi ajute în dezvoltarea personală dar în același timp să nu simtă că citesc lucruri prea avansate. Din cărțile pe care le-am citit și le-am considerat a fi cele mai bune pentru copii cu vârste de peste 4 ani am selectat 10 care sper să fie și pe placul copiilor voștri.

1. Străfurnica în căutarea Atlantidei este o carte care ajută copilul în dezvoltarea dicției și care își propunere să rezolve anumite probleme de vorbire. Cartea vine inclusiv cu o serie de exerciții de dicție, însă nouă ne-a plăcut cel mai mult povestea, cu toate că nu suntem neapărat fani ai ilustrațiilor.

2. Povești de seară pentru fete rebele oferă copilului cunoștințele necesare despre femeile remarcabile pe care le-a cunoscut omenirea. Este clar o carte dedicată mai mult fetițelor și mai puțin băieților, însă cei pasionați cu adevărat de citit pot încerca și această variantă.

3. Tropote fermecate e o carte potrivită mai ales pentru copiii care iubesc caii, având o serie de basme populare din diferite cărți cu cai în rol principal.

4. Orașul mic cu povești mari, poate fi considerată mai degrabă o carte pentru părinți, însă este la fel de bună și pentru cei mici. Poveștile sunt foarte frumoase, duioase și care te fac să zâmbești.

5. Călătoriile cățelușului Vincas în jurul lumii, este o carte de aventură și călătorii, despre animale dar și dovezi de prietenie. Cartea prezintă ilustrații foarte frumoase, ajutând copilul să înțeleagă mult mai bine acțiunea din poveste.

6. O sută de rochii prezintă pe scurt o poveste frumoasă despre o fetiță care vine mereu de la școală cu aceeași rochie, dar care le spune colegilor că are acasă 100 de rochii și culmea, chiar spune adevărul.

7. Tu și cu mine, o carte impresionantă pentru relația bunic-copil, având scenarii de despărțire, amintiri, speranță și foarte subtil despre moarte. Este o carte norvegiană cu ilustrații foarte frumoase.

8. Aventuri în țara Virtuților prezintă șapte povestiți cu personaje virtuți, în care aventura palpitantă este nelipsită. Cartea oferă lecții subtile de curaj, compasiune, respect, optimism și iubire.

9. Fetița care voia să salveze cărțile caracterizează o fetiță care iubea foarte mult cărțile și care se temea că într-o bună zi va crește mare și că nu va mai avea atât de mult timp pentru citit.10. Basme de pretutindeni le oferă copiilor o serie minunată de basme, pline de ilustrații și elemente care să îi să facă să rămână cât mai atenți la citit și mai puțin la ceea ce se află în jurul lor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *