Ce trebuie sa stii daca esti proaspat mamica?

Cunoasterea unor aspecte esentiale despre viata nou nascutilor te va face sa intampini toate etapele necesare cu o usurinta aparte. De asemenea odata cu aparitia unui nou nascut in viata unei femei, atat prioritatile cat si grijile se vor schimba. Astfel ca printre cele mai multe griji se vor forma in jurul urmatoarelor subiecte:

  • teama ca nu vei fi o mama suficient de buna pentru copilul tau;
  • vointa ta de mamica de a face totul perfect si de a nu gresi;

Prin urmare astfel de griji nu ar trebui sa existe, chiar daca esti pentru prima oara mamica. Ar fi mult mai eficient daca pentru fiecare temere in parte ti-ai rezerva putin timp si ai cauta raspunsuri si informatii. Bineinteles pe langa asta nu trebuie sa uiti ca relaxarea este cel mai bun mod de a vedea lucrurile concret si corect.

Tot aici ar trebui sa mai adaugam si ajutorul pe care ti-l ofera persoanele din jur si pe care desigur ar trebui sa-l accepti. Tinand cont de toate aceste date trecerea de la femeie la mama va fi una ceva mai usoara pentru tine. Insa asa cum am spus si mai devreme sunt cateva elemente de care trebuie sa tinem cont atunci cand in viata noastra apare un nou nascut.

Elemente esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand in viata ta apare un nou nascut

  • pentru a distinge vizual mama de alte persoane nou nascutul are nevoie de cateva saptamani;
  • nu acelasi lucru se intampla si in cazul vocii mamei, deoarece o pot recunoaste dintr-o singura silaba si desigur singurul sunet pe care il pot auzi micutii la nastere este doar vocea mamei lor;
  • motivul pentru care bebelusii baga in gurita tot ce prind;
  • putin ciudat, dar adevarat este si faptul ca nu o sa vedeti zambetul bebelusului pana la varsta de o luna;
  • si sa nu uitam de motivele pentru care un nou nascut nu se mai opreste din plans;

Toate aceste elemente au caracteristici esentiale care te pot ajuta in primii tai pasi pe care ii faci in viata de mamica. Iar in cazul plansului fara oprire al unui bebelusi motivele pot fi foarte diverse de la disconfortul creat de scutec si pana la enigmatele colici, care dau batai de cap si nopti albe mamicilor. Pentru a te asigura ca bebelusul tau este sanatos si este hranit corespunzator, greutatea micutului este cel mai bun mijloc pentru a te asigura de toate acestea.

Chiar daca nu ai o relatie foarte inchegata cu micutul tau inca din primul moment al nasterii, asta nu inseamna ca lucrurile nu se pot schimba pe parcurs. De obicei cele mai frumoase momente si peripetii se petrec odata cu venirea pe lume a unui nou nascut si vor continua pe masura ce micutul va creste. Prin urmare tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi si sa inveti pas cu pas alaturi de cel mic sa va bucurati de fiecare moment in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *