Dacă reîncepe școala, ne trimitem sau nu copiii la școală

Se tot discuta despre relaxarea restrictilor si despre reinceperea scolii treptat treptat, intai cei cu varste mai mici si apoi cei din licee si universitati.

Pe grupurile de mamici se discuta aprins despre a lasa sau nu copiii la scoala odata cu redeschiderea scoliilor. Desi majoritatea vocilor spun ca da, ca ii vor lasa sunt insa si destule voci care spun ca cel putin pana in toamna cu siguranta nu-i vor lasa sa mearga si ii vor tine acasa.

Inainte sa judecati si pe unii si pe ceilalti va rugam sa puneti in balanta riscurile posibile pentru familia ta. Daca in familia unde locuieste copilul stau si bunicii atunci probabil aceasta alegere nu e una tocmai deplasata. De asemenea daca sti ca ai un copil mai bolnavicios, mai putin dezvoltat (din punct de vedere fizic si al sanatatii) atunci iarasi probabil decizia de a il tine acasa nu e una deloc deplasta.

Dar cum spuneau si altii, va trebuii sa ne obisnuim cu ideea ca cel putin 1-2 ani de acum incolo vom convietuii impreuna cu virusul si ca vor trebuii adoptate noi reguli de conduita astfel incat pagumele produse de acest virus sa fie minime. Pana la urma in lupta asta cu virusul trebuie sa ne ocupam si de educatie pentru ca educatia si intelegerea pericolului face ca raspandirea lui sa fie mult redusa. Tot de educatie tine si faptul ca trebuie sa purtam masti sau sa ne spalam pe maini si copiii vor trebuii sa inteleaga cat de necesare sunt aceste actiuni in urmatoarea perioada.

In final va spunem ca mai exista totusi o varianta, o varianta pe care unii o adoptasera inca de dinainte de aceasta pandemie si anume Homeschooling, o solutie spre care oricum se indreptau tot mai multi din cauza sistemului de educatie defectuos. Desigur nu e o varianta ieftina, dar in aceste vremuri nimic nu mai costa putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *